Sloučení vs. splynutí podniku - Sabadášová, Jana; Martiník, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Předmětem bakalářské práce je obeznámení s právní, daňovou i účetní problematikou v oblasti fúzí společností, vymezení hlavních rysů sloučení i splynutí, a to nejprve z pohledu Obchodního zákoníku, vč. ustanovení pro jednotlivé právní formy společností. Dalším bodem jsou účetní metody vyplývající z Mezinárodních účetních standardů a účetní metody a postup účetního řešení, který vyplývá z platné účetní legislativy v České republice. V poslední kapitole je řešen dopad fúze na daňový základ nástupnické společnosti
Vedoucí práce: Karel Martiník
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses