Komparace úvěru a leasingu v ČR - Vašíčková, Pavla (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním financování koupě zejména hmotného majetku pomocí úvěru a leasingu. V první řadě je zaměřena na zachycení obou forem financování v účetnictví podniku. Zahrnuje úvěr i leasing z hlediska daní zavedených v České republice. Vzhledem ke změnám v daňovém systému, které jsou platné od 1.1.2008 se dívá na situaci před přijetím daňové reformy a po jejím zavedení. Upozorňuje na rizika spojená s úvěrem a leasingem. Celá práce je provázena konkrétním příkladem osobního automobilu