Komparace úvěru a leasingu v ČR - Vašíčková, Pavla; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním financování koupě zejména hmotného majetku pomocí úvěru a leasingu. V první řadě je zaměřena na zachycení obou forem financování v účetnictví podniku. Zahrnuje úvěr i leasing z hlediska daní zavedených v České republice. Vzhledem ke změnám v daňovém systému, které jsou platné od 1.1.2008 se dívá na situaci před přijetím daňové reformy a po jejím zavedení. Upozorňuje na rizika spojená s úvěrem a leasingem. Celá práce je provázena konkrétním příkladem osobního automobilu
Vedoucí práce: Jana Skálová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; leasing; bakalářské práce; leasing; bachelor's theses