Americká hypoteční krize - Ryšavý, Jan (2008)
Popis a analýza vzniku, průběhu a dopadu americké hypoteční krize. Princip sekuritizace a popis výchozích podmínek na americkém hypotečním trhu. Rizika sekuritizace. Tranching a credit enhancement. Příčiny hypoteční krize. Identifikace spekulační bubliny. Morální hazard. Inovace kapitálového trhu. Důsledky hypoteční krize. Credit crunch. Freddie Mac a Fannie Mae. Dopad na americkou ekonomiku