Americká hypoteční krize - Ryšavý, Jan; Korbel, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Popis a analýza vzniku, průběhu a dopadu americké hypoteční krize. Princip sekuritizace a popis výchozích podmínek na americkém hypotečním trhu. Rizika sekuritizace. Tranching a credit enhancement. Příčiny hypoteční krize. Identifikace spekulační bubliny. Morální hazard. Inovace kapitálového trhu. Důsledky hypoteční krize. Credit crunch. Freddie Mac a Fannie Mae. Dopad na americkou ekonomiku
Vedoucí práce: Jiří Korbel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses