Vzdělávání a rozvoj pracovníků v malých a středních podnicích - Morovics, Martin; Srpová, Jitka, 1957-; Křížek, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Cílem bakalářské práce je teoreticky přiblížit problematiku vzdělávání a rozvoje pracovníků v malých a středních podnicích a na základě teoretických předpokladů a vlastního orientačního průzkumu analyzovat, jakým způsobem je řízena a uskutečňována tato oblast personální práce v konkrétním podniku. V teoretické části je popisován proces plánovaného vzdělávání, povinnosti hlavních aktérů tohoto procesu, základní metody firemního vzdělávání a jeho vyústění v podobě rozvoje pracovníků. Jako objekt konkrétní analýzy byla vybrána společnost, která působí na trhu poskytování jazykových, překladatelsko-tlumočnických a průvodcovských služeb. Situace ve zvolené společnosti byla zkoumána dotazníkovým průzkumem a prostřednictvím rozhovorů s představiteli vedení. Analýza byla zaměřena zejména na skupinu administrativních pracovníků a lektorů a na jejím základě jsou navrhnuty některá praktické opatření ke zlepšení existující situace v oblasti vzdělávání a rozvoje
Vedoucí práce: Jitka Srpová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; malé a střední podniky; bakalářské práce; small and medium-sized enterprises; bachelor's theses