Jak si založit podnik - Uhrin, Marián (2008)
Práca komplexne analyzuje podnikanie po všetkých stránkach, vniká do podstaty úspešného podnikania so všetkými aspektami týkajúcich sa podnikateľskej činnosti a osobnosti podnikateľa. Teoritické zákonitosti sú aplikované do spracovania fiktívneho podnikateľkého zámeru v oblasti ubytovacích a stravovacích služieb. Podnikateľský plán zahŕňa popis predmetu podnikania – penziónu, právne náležitosti, celkovú situačnú analýzu, marketingový plán, finančný plán a zhodnotenie investície. Cieľom je súhrne priblížiť podnikateľskú činnosť formou fiktívneho založenia podniku