Analýza efektivnosti výdajových opatření reformy veřejných financí v ČR - Nováková, Vlasta (2008)
Práce hodnotí výdajová opatření reformy veřejných financí, která byla schválena vládou ČR v Koncepci reformy veřejných rozpočtů z roku 2003. První část je věnována definování a vysvětlení základních pojmů. Pochopení a orientace v těchto pojmech jsou nezbytné předpoklady pro porozumění procesu reformy veřejných financí a její potřebnosti. Dále práce vyhodnocuje zavedení jednotlivých opatření, analyzuje je a porovnává jejich skutečné dopady s očekávanými. Efektivnost výdajových opatření je založena na komparativní analýze dosažených úspor ve veřejných rozpočtech a na sledování vlivu jednotlivých opatření na ekonomické subjekty a jejich chování