Současné trendy v letecké dopravě - Kosinová, Lucie (2008)
Bakalářská práce popisuje současné nejdůležitější trendy v letecké dopravě. Pozornost je věnována především regulaci a následné deregulaci odvětví, spolupráci mezi leteckými dopravci, řízení vztahu se zákazníky a využívání informačních technologií. V jednotlivých kapitolách je posuzován dopad těchto trendů na cestující a to především z hlediska zvyšování dostupnosti létání a snaze dopravců přimět cestující, aby si pro svoji cestu vybrali právě jejich společnost