Zásoby - Králová, Veronika (2008)
Cílem této bakalářské práce bylo shrnout do jednoho celku poznatky týkající zásob. Na začátku je rozebrána česká účetní legislativa. Dále práce charakterizuje členění zásob na rozvahové položky. Poté popisuje účtování metodou A, metodou B, rozebírá související účetní případy a případný dopad nákladových položek na daň z příjmu. V kapitole věnující se oceňování zásob byly popsány legislativou povolené metody, způsob jejich výpočtu a dopad ocenění na účetnictví. V kapitole Inventarizace jsou analyzovány činnosti související s inventurou zásob, související dokumentace, účetní vypořádání a výpočet normy ztratného a přirozených úbytků. Poslední kapitoly této práce popisují rezervy, opravné položky a účtování o odložené dani