Zásoby - Králová, Veronika; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Cílem této bakalářské práce bylo shrnout do jednoho celku poznatky týkající zásob. Na začátku je rozebrána česká účetní legislativa. Dále práce charakterizuje členění zásob na rozvahové položky. Poté popisuje účtování metodou A, metodou B, rozebírá související účetní případy a případný dopad nákladových položek na daň z příjmu. V kapitole věnující se oceňování zásob byly popsány legislativou povolené metody, způsob jejich výpočtu a dopad ocenění na účetnictví. V kapitole Inventarizace jsou analyzovány činnosti související s inventurou zásob, související dokumentace, účetní vypořádání a výpočet normy ztratného a přirozených úbytků. Poslední kapitoly této práce popisují rezervy, opravné položky a účtování o odložené dani
Vedoucí práce: Jana Skálová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses