Stárnutí populace - faktor ovlivňující vývoj veřejných financí - Kučerová, Lenka; Maaytová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Bakalářská práce se zabývá vlivem stárnutí populace na výdaje veřejných financí zejména na dvě nejvíce “zasažené“ oblasti tj. výdaje na starobní důchody a na zdravotní péči vyplácené ze systému veřejného důchodového a zdravotního pojištění. Jejím cílem je poukázat na rychle se zvyšující požadavky na finanční prostředky potřebné pro výplatu důchodů a úhradu zdravotní péče v důsledku změny věkové struktury obyvatelstva. K uvedeným výpočtům je využita Prognóza obyvatelstva do roku 2050 vypracovaná Českým statistickým úřadem v závěru roku 2003
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses