(De)byrokratizace - Skalička, Petr (2008)
Odbourávání byrokracie / byrokratizace je v Česku věnována poslední dobou značná pozornost. Tlak na ni však musí být systematický a nesmí polevovat, jinak se zase začne vracet do starých kolejí… Práce rozebírá, co vůbec vede osoby zaměstnané veřejným sektorem k jejich specifickému chování a proč se tak odlišuje od sektoru soukromého. Neopomene ani zmínit nejrůznější důsledky byrokracie, ale hlavně to, co je cílem práce - najít některá z možných řešení. Od inspirování se v minulosti již úspěšnými reformami, až po využití moderních technologií a principů eGovernmentu