Mimosoudní řešení spotřebitelských sporů - Zhuravlova, Milena; Drozen, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Bakalářská práce je zaměřená na ochranu spotřebitele a jeho novou instituci – mimosoudní řešení spotřebitelských sporů. Tento institut umožňuje podnikatelům a spotřebitelům se dohodnout na smírném řešení problému v krátkých časových termínech a za nízké náklady řízení. První část této práce se zaměřuje na teoretické předpoklady ochrany práv spotřebitele, na právní úpravu této sféry a na základní pojmy, které jsou s touto oblastí spojeny. Důležitým aspektem je problematika institucí ochrany spotřebitele.Praktická část popisuje postupy při mimosoudním řešení spotřebitelských sporů. Dále jsou uvedené některé příklady, které se staly v minulém roce a které vyžadují nějaké řešení
Vedoucí práce: František Drozen
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2008
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses