Etické a environmentální investiční instrumenty - Zíková, Petra (2008)
Bakalářská práce je o etickém a environmentálním investování, nové oblasti investiční činnosti, která má podle investičních odborníků velkou budoucnost, ale i přínos pro životní prostředí. Nejprve jsou vysvětleny základní pojmy spojené s kapitálovým trhem, poté faktory ovlivňující chování investorů. U etických a environmentálních investičních produktů kromě základních definic je popsána jejich historie, principy a kritéria spojena se založením, indexy hodnotící vývoj cen a na závěr porovnání nabídky v zahraničí a v České republice. V praktické části se práce zaměřuje na deskripci a komparaci investičních instrumentů, které jsou nejdostupnější českému investorovi. Celý trh etického a environmentálního investování je zhodnocen SWOT analýzou