Etické a environmentální investiční instrumenty - Zíková, Petra; Šauer, Petr; Hadrabová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Bakalářská práce je o etickém a environmentálním investování, nové oblasti investiční činnosti, která má podle investičních odborníků velkou budoucnost, ale i přínos pro životní prostředí. Nejprve jsou vysvětleny základní pojmy spojené s kapitálovým trhem, poté faktory ovlivňující chování investorů. U etických a environmentálních investičních produktů kromě základních definic je popsána jejich historie, principy a kritéria spojena se založením, indexy hodnotící vývoj cen a na závěr porovnání nabídky v zahraničí a v České republice. V praktické části se práce zaměřuje na deskripci a komparaci investičních instrumentů, které jsou nejdostupnější českému investorovi. Celý trh etického a environmentálního investování je zhodnocen SWOT analýzou
Vedoucí práce: Petr Šauer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: aplik. envir. ekonomie, politika a management [obor bakal. práce]; investice; bakalářské práce; investments; bachelor's theses