Regulace účetnictví ČR v porovnání s Francií - Kartáková, Zuzana; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce rozebírá problematiku regulace finančního účetnictví a výkaznictví v různých zemích. V úvodu je vysvětlen význam regulace pro finanční účetnictví. První část se zaměřuje na klasifikaci jednotlivých zemí podle systému regulace a je zde analyzována regulace účetnictví na národní i mezinárodní úrovni. Druhá část objasňuje faktory působící na formu regulace v různých zemích a tyto faktory jsou zkoumány na regulaci účetnictví ČR a Francie. Třetí část podrobně popisuje jednotlivé právní normy pro regulaci účetnictví obou zemí. Závěr obsahuje srovnání regulace účetnictví ČR a Francie
Vedoucí práce: David Procházka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; harmonizace účetnictví; bakalářské práce; harmonization of accounting; bachelor's theses