Oceňování dlouhodobého majetku - Fajtová, Adéla; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Tato práce je zaměřená na oceňování aktiv a závazků a dále se podrobněji věnuje oceňování dlouhodobého majetku. Oceňování aktiv a závazků je velmi složitý metodický prvek v účetnictví. Znalost a výběr oceňovacích postupů je stěžejní pro vypovídací schopnost o výkonnosti a finanční pozici podniku. Cílem této práce je čtenáři přiblížit pojem oceňování a jeho využívání v jednotlivých případech. Práce je zaměřena na několik oblastí. První část bude věnována vymezení pojmů v oblasti účetnictví, základním předpokladům a regulaci účetnictví.Druhá část bude zaměřena na Koncepční rámec US GAAP, standardy IAS/IFRS a jejich harmonizaci, dále popíši problematiku oceňovacích bází, oceňování aktiv a závazků a v neposlední řadě oceňování dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku
Vedoucí práce: David Procházka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses