Postavení letenkových portálů na trhu s letenkami v České Republice - Tůma, Jakub (2008)
Práce se zaobírá distribucí letenek. Důraz je kladen na online distribuci prostřednictvím tzv. letenkových portálů. Analytická část má na problematiku dva pohledy. Prvním je kvantitativní vyjádření velikosti trhu a potenciál z hlediska online distribuce. Druhým pohledem je studie kvality českých letenkových portálů z pohledu zákazníka. Obě analýzy dohromady poskytují ucelený pohled na letenkové portály jako distribuční cestu prodeje letenek a předpovídají budoucí směry vývoje