Analýza postavení ČR ve světovém cestovním ruchu - Řehořková, Jarmila (2008)
Bakalářská práce hodnotí postavení České republiky ve světovém cestovním ruchu uceleným pohledem, tedy z hlediska výkonů cestovního ruchu, jeho příspěvků k národnímu hospodářství, v rámci atraktivit, vybavenosti, potenciálu i z pohledu konkurenceschopnosti země v cestovním ruchu. Česká republika je v práci hodnocena v kontextu s dalšími zeměmi. Hodnocení vychází ze získaných dat a údajů