Zákon o odpadoch a jeho vplyv na zahraničný obchod - Gondeková, Tatiana (2008)
Práca spracováva aktuálnu situáciu v Českej republike v oblasti odpadového hospodárstva a posudzuje implementáciu odpadovej legislatívy Európskej únie v podmienkach ČR. Sleduje sa vstup výrobkov na trh Spoločenstva, povinnosti výrobcov/dovozcov a systémov, ktoré nakladajú s odpadmi po ukončení životnosti výrobkov. Dôraz sa kladie na komunálny odpad, toky výrobkov ako elektozariadenia, autovraky a z nich vznikajúce odpady, ktoré najviac ovplyvňujú život bežného občana