Časová hodnota peněz v účetnictví - Novotný, Jan; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na přiblížení problematiky časové hodnoty peněz a jejího vykazování v účetnictví. Zdaleka nepostihuje všechny problémy a výskyty využití časové hodnoty peněz v účetnictví. Pohled na problematiku je koncipován z hlediska Mezinárodních standardů účetního výkaznictví IAS/IFRS. Práce ukazuje základní vzorce pro výpočty časové hodnoty peněz, možnosti výpočtů použitelných pro účetní praxi a příklady účtování účetních případů, kde je podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví přípustné, popřípadě nezbytné použití metody časové hodnoty. V práci jsou použity jednoduché konkrétní případy, které mají za cíl čtenáři osvětlit postup výpočtu a následné zaúčtování
Vedoucí práce: David Procházka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; účetnictví; finanční matematika; bakalářské práce; accounting; business mathematics; bachelor's theses