Aplikace zásady opatrnosti v účetnictví - Procházková, Lenka (2008)
Práce se zabývá zásadou opatrnosti a především způsoby, jakými ji lze aplikovat v účetnictví. V úvodu jsou stručně definovány nejdůležitější účetní zásady a podrobněji popsána zásada opatrnosti. V další části práce jsou vysvětleny jednotlivé nástroje zásady opatrnosti – jejich podstata, smysl, účtování. Některé konkrétní problémy jsou doplněny o příklady