Měnová reforma 1953 - Ropický, Jan, 1985- (2008)
Bakalářská práce je rozdělena do čtyř částí. První část se zaměřuje na příčiny měnové reformy, její podobu, a důvody, proč bylo zvoleno právě použité řešení. Je zde popsána i situace, ve které se tehdy nacházelo naše hospodářství.(o situaci v které se naše hospodářství nacházelo a o důvodech proč bylo zvoleno právě toto řešení.) Druhá část je pak věnována samotnému průběhu reformy. Předmětem této části jsou také zásady a principy na kterých byla reforma postavena (položena). Třetí část je věnována událostem, které proběhly těsně po zavedení reformy. Poslední část se pak zaměřuje na samotné důsledky této reformy. ( pak samotným výsledkům reformy.)