Elektronické účetnictví - Krofiková, Jana (2008)
Bakalářská práce se věnuje využití výpočetní techniky a internetu v účetnictví. Od vysvětlení pojmů účetního a elektronického účetního dokladu se dostává přes charakteristiku elektronického podpisu až k poskytování účetních aplikací na dálku. Dále se zabývá budoucností účetního výkaznictví a jeho zveřejňování na internetu, především značkovacím jazykem XBRL. Praktická část práce popisuje využití výše uvedených nástrojů, poskytované služby a technologie ve firmě Účetnictví on-line, s.r.o