Dlouhodobý majetek, účetní a daňové odpisy - Sladká, Ludmila (2008)
Tato práce se zabývá dlouhodobým majetkem, účetními a daňovými odpisy hlavně z hlediska České republiky, avšak ale v úvodu dlouhodobého majetku se zabývám touto problematikou i z pohledu mezinárodních předpisů. V práci je řešen problém odložené daně. Obsahuje i praktické příklady účetních a daňových metod odpisů a způsob výpočtu odložené daně včetně grafického zobrazení