Financování Horské služby - Hudeček, Lukáš (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá financováním Horské služby ČR a osvětluje problémy, které jsou s touto oblastí spojené. V práci jsou popsány činnosti HS a je provedena analýza jejího hospodaření. Zjištěná data jsou porovnávána jen pro daná období, aby mohla být srovnatelná. V práci jsou mimo jiné konfrontovány jednotlivé způsoby financování, popsány jejich výhody a nevýhody a je poukázáno na možné řešení. Je zde také zmiňována důležitost nového zákona o Horské službě