Rezervy ve srovnání IAS/IFRS a české účetní legislativy - Jančíková, Hana (2008)
Práce se věnuje problematice rezerv z pohledu české účetní a daňové legislativy a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví včetně Mezinárodních účetních standardů a interpretací. Nejprve se zabývá rezervami v úpravě Zákona o účetnictví, prováděcí vyhlášky k tomuto zákonu a Zákona o rezervách. Dále rozebírá rezervy z pohledu Mezinárodních účetních standardů. Jednotlivé kapitoly jsou doplněny o názorné příklady pro objasnění problematiky. V závěru jsou zdůrazněny odlišnosti v obou přístupech, s přihlédnutím ke kontextu, v jakém národní i nadnárodní úpravy vznikaly