Rezervy ve srovnání IAS/IFRS a české účetní legislativy - Jančíková, Hana; Velechovská, Lenka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce se věnuje problematice rezerv z pohledu české účetní a daňové legislativy a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví včetně Mezinárodních účetních standardů a interpretací. Nejprve se zabývá rezervami v úpravě Zákona o účetnictví, prováděcí vyhlášky k tomuto zákonu a Zákona o rezervách. Dále rozebírá rezervy z pohledu Mezinárodních účetních standardů. Jednotlivé kapitoly jsou doplněny o názorné příklady pro objasnění problematiky. V závěru jsou zdůrazněny odlišnosti v obou přístupech, s přihlédnutím ke kontextu, v jakém národní i nadnárodní úpravy vznikaly
Vedoucí práce: Lenka Velechovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses