Vykazování leasingu dle IFRS/IAS a českých účetních předpisů - Jánová, Iveta; Velechovská, Lenka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Bakalářská práce „Vykazování leasingu dle IFRS/IAS a českých účetních předpisů“ pojednává o leasingu jako o jedné formě financování podnikových investic. Je zaměřena především na účetní zachycení operací souvisejících s finančním a operativním leasingem. Hlavní části jsou zaměřeny na účtování leasingu z pohledu Mezinárodních standardů účetního výkaznictví – IAS 17 a z pohledu českých účetních přepisů. Na praktickém příkladě je prezentována problematika rozdílného chápání leasingových operací z pohledu těchto dvou systémů a zobrazen následný dopad na účetní výkazy
Vedoucí práce: Lenka Velechovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses