Rezervy dle českých účetních předpisů a IAS/IFRS - Vojáčková, Martina (2008)
V bakalářské práci jsou popsány dva pohledy na rezervy . První pohled představuje českou účetní úpravu a druhý pohled nastiňuje problematiku rezervy podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Celá bakalářská práce směřuje k vytyčení nejvýznamnějších rozdílů mezi českými účetními předpisy a IAS/IFRS. Velká část je věnována rezervám na opravy dlouhodobého hmotného majetku, rozdílnému pojetí definice rezervy a rezervám na restrukturalizaci. I když rezervy v České republice vycházejí z IAS 37, není jim věnován tak velký prostor jako v IAS 37