Rezervy dle českých účetních předpisů a IAS/IFRS - Vojáčková, Martina; Velechovská, Lenka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
V bakalářské práci jsou popsány dva pohledy na rezervy . První pohled představuje českou účetní úpravu a druhý pohled nastiňuje problematiku rezervy podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Celá bakalářská práce směřuje k vytyčení nejvýznamnějších rozdílů mezi českými účetními předpisy a IAS/IFRS. Velká část je věnována rezervám na opravy dlouhodobého hmotného majetku, rozdílnému pojetí definice rezervy a rezervám na restrukturalizaci. I když rezervy v České republice vycházejí z IAS 37, není jim věnován tak velký prostor jako v IAS 37
Vedoucí práce: Lenka Velechovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses