Transformace bankovního systému Čínské lidové republiky v kontextu rozvoje světového bankovnictví - Kubíček, Petr (2008)
Tato práce podává obraz bankovního systému Čínské lidové republiky v kontextu jeho vývoje od 80. let 20. století do současnosti. Popisuje čínskou centrální banku, její specifika, měnovou politiku, zkoumá její měnověpolitické nástroje a věnuje se změnám v oblasti bankovního dohledu a regulace. V neposlední řadě se soustředí na charakteristiku institucionálního vývoje komerčního bankovnictví a snaží se zachytit základní aspekty transformačních procesů nejvýznamnějších čínských bank