Srovnání postavení malých a středních podniků v ČR a v Bulharsku - Zahariev, Yordan (2008)
Práce srovnává postavení malých a středních podniků v České republice a v Bulharsku. Hodnotí nákladovou, finanční a časovou náročnost založení firmy v obou zemích. Dále srovnává daňové zatížení malých a středních podnikatelů. Porovnává také povinné platby na zdravotní a sociální zabezpečení placené zaměstnavatelem i zaměstnancem. V praktické části je popis existující firmy v Bulharsku a srovnání pro imaginární analogickou firmu působící v České republice