Srovnání postavení malých a středních podniků v ČR a v Bulharsku - Zahariev, Yordan; Šlechtová, Jitka; Řehoř, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Práce srovnává postavení malých a středních podniků v České republice a v Bulharsku. Hodnotí nákladovou, finanční a časovou náročnost založení firmy v obou zemích. Dále srovnává daňové zatížení malých a středních podnikatelů. Porovnává také povinné platby na zdravotní a sociální zabezpečení placené zaměstnavatelem i zaměstnancem. V praktické části je popis existující firmy v Bulharsku a srovnání pro imaginární analogickou firmu působící v České republice
Vedoucí práce: Jitka Šlechtová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses