Projekt přijetí IFRS americkou Komisí pro cenné papíry a burzy (SEC) - Najmanová, Veronika (2008)
Tato práce zkoumá a shrnuje vztahy mezi IFRS a U.S. GAAP a institucemi, které se podílejí na tvorbě a kontrole dodržování těchto pravidel. V práce je přiblížen konvergenční projekt Rady pro mezinárodní účetní standardy (IASB) a Výboru pro finanční účetní standardy (FASB), který si klade za cíl maximálně k sobě přiblížit účetní pravidla IFRS a U.S. GAAP. Nejvíce pozornosti je věnováno postavení IFRS ve světě a procesu jejich přijetí americkou Komisí pro cenné papíry a burzy (SEC), která ještě stále požaduje po společnostech registrovaných u Komise zveřejňování účetních informací v souladu s U.S. GAAP. Neamerické společnosti obchodované na amerických kapitálových trzích jsou v této souvislosti povinny sestavovat plnohodnotnou účetní závěrku v souladu s U.S. GAAP nebo zpracovat tzv. reconciliation mezi statutárními účetními pravidly a U.S. GAAP