Projekt přijetí IFRS americkou Komisí pro cenné papíry a burzy (SEC) - Najmanová, Veronika; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Tato práce zkoumá a shrnuje vztahy mezi IFRS a U.S. GAAP a institucemi, které se podílejí na tvorbě a kontrole dodržování těchto pravidel. V práce je přiblížen konvergenční projekt Rady pro mezinárodní účetní standardy (IASB) a Výboru pro finanční účetní standardy (FASB), který si klade za cíl maximálně k sobě přiblížit účetní pravidla IFRS a U.S. GAAP. Nejvíce pozornosti je věnováno postavení IFRS ve světě a procesu jejich přijetí americkou Komisí pro cenné papíry a burzy (SEC), která ještě stále požaduje po společnostech registrovaných u Komise zveřejňování účetních informací v souladu s U.S. GAAP. Neamerické společnosti obchodované na amerických kapitálových trzích jsou v této souvislosti povinny sestavovat plnohodnotnou účetní závěrku v souladu s U.S. GAAP nebo zpracovat tzv. reconciliation mezi statutárními účetními pravidly a U.S. GAAP
Vedoucí práce: Libor Vašek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses