Význam národní gastronomie v cestovním ruchu České republiky - Kostková, Hana (2008)
Bakalářská práce se zabývá českou gastronomií jako celku, její historií a současnými i budoucími trendy moderní české kuchyně. Kromě toho je zde i kapitola uvádějící ekonomické charakteristiky stravovacích a ubytovacích služeb. Součástí je i rozhovor s Jiřím Králem, šéfkuchařem Francouzské a Plzeňské restaurace Obecního domu v Praze a kapitánem českého reprezentačního týmu kuchařů a cukrářů. Cílem práce bylo analyzovat, jaký význam má pro český příjezdový cestovní ruch úroveň poskytovaných gastronomických služeb. Analýza byla provedena na základě přímého a nepřímého dotazníkového šetření