Efektívnosť kontrolného systému verejných zákaziek na príklade Slovenskej republiky - Šveda, Martin (2008)
Práca je zameraná na oblasť verejného obstarávania v podmienkach Slovenskej republiky. V úvodných častiach je pojednávané o legislatíve so stručnou charakteristikou účinných právnych noriem. Problematika kontroly jestvujúceho systému verejných zákaziek je analyzovaná prostredníctvom konkretizácie pôsobnosti dohľadového orgánu Úradu pre verejné obstarávanie. S ohľadom na stanovené ciele práce prebieha snaha o determináciu miery efektívnosti jeho pôsobenia. Poslaním práce je priblížiť čitateľovi nie len systém kontroly dodržiavania zákona o verejnom obstarávaní, ale hlavne na základe situácií z praxe poukázať na jeho účinnosť