Redistribuce daní do jednotlivých fiskálních jednotek - Bujárek, Michal (2008)
Cílem práce je analýza redistribuce daní mezi jednotlivé obce a kraje. Rozbor pravidel současného přerozdělovacího systému, porovnání daňového systému v ČR a v EU a analýza srovnání daňových příjmů krajů a obcí s vyprodukovaným HDP. Do analýzy je také zahrnuto porovnání počtu obyvatel a rozloha jednotlivých krajů