Přechod z jednoduchého účetnictví na účetnictví pro občanská sdružení - Raida, Vlastimil (2008)
Práce se zabývá účetní závěrkou jednoduchého účetnictví občanských sdružení – tzn. uzavíráním peněžního deníku a pomocných knih v jednoduchém účetnictví, převáděním zůstatků z těchto knih na účty v účetnictví (podvojné účetnictví). Dále je práce zaměřena na problematiku sestavování účetního rozvrhu pro specifické potřeby těchto organizaci, a vliv přechodu na účetnictví na základ daně z příjmů