Názorné směnkářství - Rašín, Alois, 1867-1923 (Naše škola : knihovna pokrokové práce učitelstva českoslovanského, 1909)
Směnečná problematika a právo v Rakousko-Uhersku. Ucelený přehled v rovině teoretické i v řešení praktických situací. Jednotlivé kapitoly obsahují klíčová slova, teoretický rozbor, řešení konkrétních příkladů a úlohy k procvičení získaných znalostí. Ilustrativní ukázky a vzory směnečných blanketů