Názorné směnkářství - Rašín, Alois, 1867-1923 (V Praze : Zemský ústř. spolek jednot učitelských, 1909)
Směnečná problematika a právo v Rakousko-Uhersku. Ucelený přehled v rovině teoretické i v řešení praktických situací. Jednotlivé kapitoly obsahují klíčová slova, teoretický rozbor, řešení konkrétních příkladů a úlohy k procvičení získaných znalostí. Ilustrativní ukázky a vzory směnečných blanketů
Obsahuje rejstřík
Keywords: 19. století; směnečné právo; směnky; cenné papíry; mezinárodní právo hospodářské; dějiny ekonomických teorií; Rakousko-Uhersko; přehledy; 19th century; law of exchange; bills of exchange; securities; international economic law; history of economic thought; Austro-Hungarian Monarchy; surveys