O zákonodárství obchodním a živnostenském v královstvích a zemích v říšské radě zastoupených : pro vyšší školy obchodní i pro praktické potřeby obchodníků a živnostníků - Koloušek, Jan, 1859-1921 (V Praze : Nákladem sboru pro zřízení a vydržování českoslov. akademie obchodní, 1896)
Autor analyzuje vybrané části obchodního a živnostenského zákonodárství. Publikace měla sloužit jako učebnice ke studiu obchodní nauky nebo jako příručka pro obchodníky a živnostníky. Mapuje zákonodárství obchodní, týkající se železnic, cenných papírů, směnečného práva, pojišťoven a bank, platné na území Rakouska k roku 1896
Obsahuje rejstřík
Keywords: 19. století; obchodní právo; živnostenské podnikání; směnečné právo; pojišťovny; banky; dějiny ekonomických teorií; Česko; Rakousko-Uhersko; učebnice; 19th century; commercial law; business enterprises; law of exchange; insurance companies; banks; history of economic thought; Czechia; Austro-Hungarian Monarchy; textbooks