Fundamentální analýza společnosti Intel Corporation - Pešková, Alena; Veselá, Jitka; Vacek, Vladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Cílem bakalářské práce je provést fundamentální analýzu akcie společnosti Intel Corporation, posoudit vliv globálních, odvětvových a firemních faktorů na vývoj akcie, vyčíslit vnitřní hodnotu akcie a formulovat investiční doporučení. V první části práce provedu globální fundamentální analýzu, která zkoumá vliv makroekonomických veličin na akciový kurz. Ve druhé části analyzuji odvětví, ve kterém společnost působí. V poslední části je vypočtena vnitřní hodnota akcie, která je porovnána s tržním kurzem. V závěru práce je odvozeno investiční doporučení na základě provedené analýzy. V celé práci zohledňuji aktuální situaci s pandemií COVID-19, která značně ovlivňuje nejen akciový trh.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses