Účetní aspekty správy pohledávek u organizačních složek státu - Požárková, Lenka (2021)
Práce se zabývá správou pohledávek v rámci českého účetního prostředí u organizačních složek státu. Cílem práce je představit účetní aspekty řízení pohledávek u jednotek, jež hospodaří s majetkem státu a činí jménem státu své úkony. Hlavní částí práce je analýza účetního stavu pohledávek u tří vybraných organizačních složek státu v průběhu let 2015-2019 se zaměřením na specifické účetní aspekty správy pohledávek u tohoto typu účetních jednotek. Vybranými organizačními složkami státu jsou Generální finanční ředitelství, Ministerstvo zemědělství a Úřad práce České republiky.