Analýza trendov vo svetovom a českom poisťovníctve - Zatková, Patrícia; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Tisová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práca na tému Analýza trendov vo svetovom a českom poisťovníctve sa zaoberá najnovšími aktualitami a trendami ako v českom, tak i svetovom sektore poisťovníctva. Cieľom práce je podať detailný prehľad o novinkách na poistnom trhu spolu s popisom svetových a českých poisťovateľov, ktoré dané novinky poskytujú. V prvej časti sa práca zameriava na silnejúci sektor P2P poistenia a jeho zastúpením na americkom, čínskom a českom trhu. V druhej časti sa práca orientuje na technologické novinky vo svete poisťovníctva, ako sú využitie blockchainu, nositeľných technológií, alebo bezpilotných lietadiel v rámci likvidácie poistných udalostí. Ďalej práca pojednáva o ostatných trendoch a nastupujúcich výzvach pre poisťovateľov, akými sú napríklad vesmírny turizmus a jeho poistenie. Štvrtá kapitola je venovaná najnovšej regulácii v poisťovníctve. Záver práce prináša prehľad štatistík, ktoré vzišli práve z pandémie Covid-19, pričom sa navyše zameriame aj na porovnanie cestovných poistení troch českých poisťovní a ich prístupu k zahrnutiu ochorenia Covid-19 do tohto najviac zasiahnutého typu poistenia.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses