Zhodnocení vývoje procesu gentrifikace na území městské části Praha 7 - Albertová, Denisa; Kouřilová, Jana, 1960-; Pělucha, Martin, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práce se zabývá procesem gentrifikace v městské části Praha 7. Cílem práce je vyhodnotit rezidenční proměny městské části Praha 7 v kontextu procesu gentrifikace a případně identifikovat gentrifikující se lokality. Diplomová práce se kromě rezidenčních proměn zaměřuje také na fyzický stav budov a komerční gentrifikaci, aby byla daná problematika pojata komplexně. Oboje je zde zkoumáno na základě vlastního terénního průzkumu provedeného na území městské části. Závěrem práce je, že na území městské části lze pozorovat znaky gentrifikace. Tyto znaky se projevují jak v rezidenčních proměnách, tak i revitalizací fyzického prostředí a proměnami komerční sféry.
Vedoucí práce: Jana Kouřilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses