Dopady implementace IFRS17 na pojišťovny - Zámečník, Marek; Ducháčková, Eva, 1958-; Pýcha, Mikuláš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou standardu IFRS 17 a jeho dopady při implementaci do praxe. První část popisuje pojišťovnictví jako tržní disciplínu a důvody pro regulaci tohoto odvětví. Druhá část je věnována popisu standardu pro jeho lehčí pochopení. Poslední část se zabývá analýzou dopadů se zaměřením na změny, se kterými se budou muset pojistitelé vypořádat. S implementací standardu do praxe souvisí celá řada problémů a povede ke zvýšení nákladů, změně způsobu oceňování pojistných smluv a zveřejňování nových účetních informací, které povedou ke zvýšení transparentnosti v pojistném odvětví a lehčí porovnatelnost nově získaných informací mezi pojistiteli i ostatními odvětvími.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses