Finanční a strategická analýza Raiffeisenbank a.s. - Bondarenko, Anna; Radová, Jarmila; Palán, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce zkoumá rysy bankovnictví, cíle a funkce komerčních bank, které zásadně odlišují jejich činnost od aktivit společnosti v jakékoli jiné nezávislé ekonomické sféře. Diplomová práce poskytuje metodiku pro analýzu finanční situace banky a také aktuální trendy ve finančních pozicích komerčních bank. Hlavní důraz je kladen na zpracování finanční a strategické analýzy Raiffeisenbank a.s. v časovém období 2015 – 2020. Daná práce se skládá ze dvou částí, a to z metodické a praktické. V rámci metodické části jsou vymezeny konkrétní metody a nástroje používané při provádění finanční a strategické analýzy. Praktická část se pak věnuje charakteristice analyzované společnosti Raiffeisenbank a.s. a zpracování finanční analýzy na základě účetních závěrek společnosti. Představen je i výběr jejích konkurentů, se kterými bude ve finanční části srovnávána. Dále je zpracována strategická analýza, která zahrnuje analýzu okolí, vnitřních zdrojů a schopností banky.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses